ACE BME Education

Snow
Snow


Elérhető szak/specializáció:

 • Légijármű karbantartó és javító specializáció - mesterképzés
 • Duális mesterképzés

  A duális képzésben részt vevő hallgatók egy adott vállalat munkafolyamataihoz és kultúrájához kapcsolódó ismereteket sajátíthatnak el és közvetlen munkatapasztalatokat szerezhetnek a végzés után betöltendő pozíciók mibenlétéről és követelményeiről.

  A duális mesterképzés tanterve megegyezik a hagyományos járműmérnök mesterképzés tantervével. A képzést elvégző hallgatók ugyanolyan tárgyi alaptudást és ugyanolyan diplomát kapnak, mint a hagyományos képzések. Ugyanakkor egyes tárgyak nem az egyetemen, hanem a partn

  A hallgató a nappali képzésű oktatás mellett félállású alkalmazottja is lesz a partner cégnek (előre láthatóan versenyképes fizetésért). A partner cég a munkarendet és feladatokat úgy állítja össze, hogy azok igazodjanak az egyetemi tanulmányokhoz, és ne gátolják azokat. Ez praktikusan azt jelenti, hogy szorgalmi időszakban hetente kb. egy munkanapnyi munkát kell végezni a tanulmányok mellett, míg a szorgalmi időszakon kívül nagyobb mennyiséget, így a duális mesterképzés két éve alatt átlagosan adódik ki a félálláshoz tartozó munkamennyiség.

  A partner cégnél oktatott tárgyak gyakorlarorientáltsága, valamint a partner cég ipari lehetőségei és a tanulmányok szintjéhez igazított félállásos munkaviszony együttesen egy különleges gyakorlati látásmód megszerzését teszik lehetővé, amely a duális képzést végző hallgatók számára előnyt jelenthet a munkaerőpiacon történő elhelyezkedés során.

  A képzés jellemzői:

  • Biztos munkalehetőség és jó fizetés már a mesterképzés alatt,
  • ipari gyakorlat és referencia szerzési lehetőség,
  • az egyetemi képzéshez képest többlettudás/többletgyakorlat megszerzése,
  • jó eséllyel további munkalehetőség a cégnél,
  • cserébe dolgozni is kell a tanulmányok mellett…

  A duális képzés jelentkezési módja:

  • Jelentkezni kell a vonatkozó MSc képzésre a felvi.hu oldalon (a duális képzésben induló szakra/specializációra), melynek határideje a felsőoktatási jelentkezési határidő,
  • jelentkezni kell a duális képzés partner cégénél is a képzésre (a jelentkezés módjáról az egyes partner cégek honlapjain lehet tájékozódni), ahol a jelentkezés határideje eltérhet a felsőoktatási jelentkezési határidőtől.
  • Az MSc képzéshez külön felvételi eljárás tartozik, valamint a duális képzés partner cége is külön felvételi eljárást folytat le. Ha mindkettő sikeres, akkor a Kar a felvett hallgatót átsorolja duális képzésre.

  További általános információ található a Dualisdiploma weboldalon.

  Duális képzés felelős: Dr. Szabó Géza

  E-mail:

  Szak / specializáció

  Légijármű karbantartó és javító specializáció - mesterképzés

  A program célja, hogy a hallgatók a képzés idejében, tantervi elemeiben, az elméleti kurzusaiban és az egyetemi laborgyakorlataiban változatlan egyetemi képzés teljesítése mellett, azt kiegészítve, további időráfordítással az Aeroplex Közép-Európai Légijármű Műszaki Központ Kft.-ben, a légi járművek karbantartása és javítása területén, ipari körülmények között, széles körű, közvetlen és napra kész ipari tapasztalttal egészítsék ki tudásukat a Vállalat hangáraiban, műhelyeiben, laboratóriumaiban, irodáiban és oktatótereiben, vállalati szakemberek irányítása mellett.  Copyright 2020